Ljubav na Medji

Sulejman Velicanstveni epizoda 113 sa prevodom online

sulejman

Svi shvaćaju kako je Sulejman praktički rekao da će Selim biti sljedeći nasljednik Prijestolja. Fatma govori Mustafi o Hurreminoj tajnoj sobi.

Bejazid pita Mustafu može li on dogovoriti susret između njega i Huri Džihan uskoro u Amasiji. Mustafa i Fatma planiraju otkriti svima za Hurreminu tajnu odaju. Sokolović govori Hurrem da se Fatma sastala s njim pokušavaši ga pridobiti na svoju stranu. Fatma pokušava rastaviti i osvojiti!

Pokušava umetnuti nevolje među Rustema i Mihrimah, ali i među Rustema i Hurrem te Rustema i Sokolvića. Huri Džihan napušta Palaču i ponovno odlazi teti Bejhan. Nurbanu ide u rađaonicu u sred svađe sa Selimom i rađa sina. Atmadža se susreće s Fatmom te planiraju kako razotrkiti Hurrem dovodeći na Divan važnu osobu.

Javuz govori Dževher da ode i da ju brod čeka. Hurrem ide u tajnu prostoriju prisluškivati „gosta“, a tamo ju dočeka Sulejman! On se jako naljuti na nju. Rustem to saznaje i misli da mu Hurrem ne vjeruje. Sulejman je zatvorio i uništio prostoriju. Dževher i Zumbul se susreću posljednji put, ona je otrovana, ona mu govori istinu, ali mu i priznaje da ga je voljela. Hurrem oslobađa Zumbula. On je od sada slobodna osoba i može napustiti Palaču.

Rustem obaviještava Sultana o brojnim žalbama u Amasiji, a Sulejman traži od njega da nađe uzrok istima. Sulejman još uvijek ne priča ni ne viđa Hurrem. Svi saznaju za Nurbanino novorođenče. Sulejman posjećuje Manisu, ali umjesto da sa sobom povede Hurrem, on na put kreće s Valerijom.

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker