Ljubav na Medji

Sulejman Velicanstveni Epizoda 114 sa prevodom za gledanje

safe_image

Rustem dobija pisma iz Amasije, u kojima se Mustafa veliča do te mjere da ga se naziva budućim sultanom, što on odmah podijeli sa sultanijom Hurrem. Selim ne zna da ga je Sulejman posjetio i opako se napija. Selim je posramljen, a njegov otac ljut. Rustem odlazi do Manise kako bi Sultanu dostavio pisma koja je našao o Mustafi. Džihangir shvaća da se nešto događa i pokušava dokučiti o čemu je riječ. Valerija je bezobrazna prema Nurbanu i one se posvađaju.


Mirhimah govori Hrurem da se Džihangir uključio u pitanja s Mustafom i Hurrem ne želi da se njen sin uključuje u to jer ona misli da će se Mustafa pobuniti, a u tako nekom događaju nikako ne želi svoga sina. Džihangir se povjerava Fatmi oko svega što se događa, a također po Atmadži šalje pismo. Selim se ispričava ocu uz obećanje da nikad više neće piti.

Svi su tužni kada posvjedoče Zumbulovu odlasku, ali istovremeno i sretni jer je on od sada slobodan čovjek. Fatma pokušava utjecati na Sokolovića da eventualno izgura Rustema govoreći Mihrimahi da ona zaslužuje bolje i da bi se ona mogla i razvesti od Rustema kad bi tako htjela.

Selim govori Nurbanu da je konačno odustao od pića i da više neće piti. Bajezid posjećuje Mustafu u Amasiji i sreće se s Huri Džihan. Sulejman imenuje Nurbanina sina Muradom! Mustafa govori Bajezidu svoju tajnu o Mihrunisi, a Bajezid pak njemu kaže da će se i on tajno udati Huri Džihanom. Kada se Nurbanu i Valerija potuku, Valerija pada i umire. Rustem pokazuje Sulejmanu nakon svog dolaska u Manisu. Sulejman se vrača u Palaču.

Rustem se osjeća živčano nakon što vidi Sokolovića kako na njegovu mjestu priča s Mihrimahom. Sulejman Mustafi sprema kaftan kao poruku da bude pažljiv – ali ga netko, bez Sulejmanova znanja, otruje i kaftan kao takav stiže u Amasiju.

Mahidevran kaže Mustafi da ga ne oblači, glasnik ga mora obuči i umire na mjestu!

Izvor: Sultanova Druzba

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker