Ljubav na Medji

Sulejman Velicanstveni epizoda 117 sa prevodom za gledanjeS

star-tv--muhtesem-yuzyil-117-bolum-fragmani-tikla-izle-25-aralik-73473

Mihrimah je šokirala Rustema i Hurrem željom za razvodom. Hurrem ju pokušava uvjeriti, no što ova priča, Mihrimah ne sluša. Ona govori svojoj majci o pismu koje joj je napisano, a majku zanima tko ga je napisao. Mihrimah govori kako ona ne može biti dobra supruga Rustemu jer ga nikad nije voljela.


Elkas Mirza se tajno susreće s Fatomom. Saznajemo kako je pismo koje je napisala Mihrimah poslala upravo Fatma. Mirzla flertuje s Fatomom. Mustafa dobija pismo od svog oca u kojem saznaje da će umjesto njega u prijestolnicu ići Selim kao namjesnik sultanata zbog pogrješke koju je Mustafa učinio lagavši mu za Mihrunisu. Mahidevran misli da je Mustafu izdao Bajezid.
Hurrem govori Mihrimah da čeka s odlukom dok rat ne završi i da tada konačno odluči što će napraviti.
Dimitar, Etfalijin muži se vraća još jednom u Palaču tražeći još novca za skrivanje tajne veze između Selima i njegove žene.
Fatma u međuvremenu također vjeruje da je vladaru upravo Bajezid rekao za Mustafu. Džihangir govori Fatmi da se Mihrimah želi razvesti od Rustema pa Fatma odmah kuje plan kako bi to rekla Sultanu. Kada Fatma to kaže sultanu, u Hurreminu prisustvu, Sulejman pozove i Mihrimah, koja to potvrdi usprkos tomu što je Hurrem to negirala, a Sulejman joj savjetuje da malo pričeka. Hurrem tješi Rustema govoreći mu da se ne plaši i da se to neće dogoditi.
Fatma se potajno opet sastaje s Elkasom. Bajezid saznaje da Sultan zna za Mustafu te optuži Huri Džihan koja mu govori da je bila primorana to reći jer se u suprotnom oni ne bi sreli više. Zal govori Rustemu da je saznao da je pismo koje je Mihrimah dobila napisala zapravo Fatma i potpisala Elkasa.
Selim je ubio Dimitrija i njegovu ženu, a njihovu kuću zapalio.
Sulejman se onesvijesti, i saznaju da boluje od neke bolesti, ali to zna samo Afife koja mu obeća da neće reći nikome, ni Hurrem. Elkas i Fatma nastavljaju sa svojom vezom što preko Gulbahar saznaje Mihrimah!

Izvor: Sultanova Druzba

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker