Ljubav na Medji

Sulejman Velicanstveni epizoda 122 sa prevodom za gledanje

download

Opis 122. epizode

I dok Hurrem korak po korak provodi svoj plan u djelo, Mihrimah pokušava živjeti s vlastitom savješću.

Hurrem koristi svaku priliku kako bi Sulejmanu pričala protiv Mustafe. Sulejman kreće u potragu za Mustafinim pristašama. Atmadža saznaje da se Mustafi postavila zamka, a Hurrem Sulejmanu predstavlja pismo šaha Tahmaspa.

Pred Sulejmanom, koji je slomljen zbog sinove izdaje, velika je borba sa samim sobom. I dok Mustafa čini sve kako bi spasio život svoga sina Mehmeta, Sulejman donosi najsuroviju odluku koju može donijeti jedan otac. Iznenadna odluka o žurnom polasku na Pohod šokira sve, a Mustafa naređuje Atmadži da istraži što se događa. Hurremine lažne glasine o Mustafi povečavaju Sulejmanovu sumnju.

Sulejman, koji saznaje da u Državnom ustroju postoje ljudi koji podržavaju princa Mustafu, u službu uvodi Kara Ahmet pašu. Nakon što sultan sazna za sve postupke Piri Rejsa, on donosi nevjerovatnu odluku!

Sulejman, do čijih ruku dolazi krivotvoreno pismo, vjeruje da Mustafa sprema pobunu. Mustafa, svjestan svih intriga koje se povezuju s njim, kreće u lov sa sinom Mehmetom. Nakon što Mehmetov život bude doveden u opasnost, Mustafa čini sve kako bi ga spasio.

Sulejman, koji se našao u lice u lice sa samim sobom, ostaje bez snage i donosi konačnu odluku o sudbini svoga sina.

FB Komentari

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker